Kongresprogram

Se nærmere på de 67 indlæg på årets kvægkongres. 

56. Biogas og sand i sengebåse 

Mængden af gylle til biogas skal fortsætte med at stige for at nå de klimamål, som folketinget har sat. Indtil nu har det imidlertid ikke været muligt at kombinere sand i sengebåsene med leverance til biogas. Men nu er der kommet et par muligheder på markedet, som separerer sandet fra gyllen. Hør om praksiserfaringer med sandseparering og økonomien ved investering i et system.  

Rasmus Kjelsmark Nielsen
Bygningsrådgiver, Byggeri & Teknik I/S 
Jacob Krog
Specialkonsulent, SEGES Innovation
 

57. Myter om kød 

Madmyter, pseudovidenskab og regulær bullshit fylder alt for meget i sundhedsdebatten. Derfor er det tid til en detox, der udrenser dit sind for usandheder om kød, og erstatter det med brugbare fakta. Indlægget punkterer både “anti-kød-myter” og “pro-kød-myter”, så der både manes til besindighed omkring kød og kræft, men også gøres klart, at det faktisk er muligt at blive mæt uden kød.  

Morten Elsøe
Direktør og sundhedsdebattør,
Madroinstituttet
 

58. Hvordan videreuddanner du dine ansatte?

LandboUngdom har siden 2021 gennemført Netværk Kvæg. Formålet er at efteruddanne unge driftsledere til at tage større ansvar på deres bedrifter. Hør to unge driftsledere fortælle om, hvad der motiverer dem. Hvad betyder et fagligt netværk? Hvilke muligheder/udfordringer møder de hjemme på bedriften? Herefter debatteres med tilhørerne.  

Jens Holm Jensen
Driftsleder,
Højager 
Matias Friis Ebbesen
Studerende, Bygholm Landbrugsskole

59. Workshop - Er proptrækkerklove en tikkende bombe? 

Gentages indlæg 67

Der meldes om flere og flere tilfælde af proptrækkerklove. I nogle malkekvægsbesætninger ses de stærkt skruede klove hos mere end halvdelen af køerne. Vi tager underben med proptrækkerklove med til workshoppen, så du kan se og mærke dem. Du får den nyeste viden om proptrækkerklovene, og hvorfor det er så vigtigt at vende udviklingen, før bomben sprænger under klovene.  

Nynne Capion, lektor, Københavns Universitet 
Christina Christensen, dyrlæge, Kvægdyrlægerne ApS 
Amalie Meinert Rinken, dyrlæge, Kvægdyrlægerne Salling-Fjends 

60. Hop med på den digitale foderrejse 

Data fra din foderblander kan give indblik i og viden om køernes produktion. Vi fortæller, hvordan du sætter systemet op, og hvordan du aktivt kan skabe værdi på bundlinjen ved at bruge foderdata i din produktionsstyring.  

Rina Oldager Miehs
Kvægbrugskonsulent, Syddansk Kvæg
 
Thomas Andersen
Specialkonsulent, SEGES Innovation
 

61. How to improve your colostrum quality – existing knowledge and new tools  

There is not always enough high-quality colostrum to ensure good passive immunization for all newborn calves. Research shows that a sufficient supply of colostrum can have lifelong effect on health and productivity of the calves. Learn how management can improve quantity and quality and find out how ultrafiltration of colostrum can contribute to this.  

Terese Jarltoft
Advisor, SAGRO