Kongresprogram

Se nærmere på de 67 indlæg på årets kvægkongres. 

50. Biogas og leverandøraftaler 

Biogas indgår som en del af den grønne omstilling, og det er fordelagtigt at levere gylle til biogas – enten som leverandør eller som medejer af biogasanlægget. Men hvilke overvejelser er det klogt at gøre sig i forbindelse med leverance til et biogasanlæg? I indlægget hører du sagen fra både biogasanlæggets og landmandens side.  

Karl Jørgen Nielsen
Projektleder, PlanEnergi
 
Anders Andersen
Udviklingschef, Spiras
 

WORKSHOP

Kræver tilkøb af frokost,
som laves af kok Rune Lund Sørensen fra restaurant Hærværk

51. Okse på dagsordenen – meninger med smag

Få sat nye vinkler på kvægets rolle i fremtidens fødevaresystem, bliv overrasket, provokeret og få nye perspektiver i denne workshop, som er en blanding af korte oplæg og diskussioner ved frokostbordene. Under diskussionerne serveres grønne retter med oksekød, og stemningen er som en rigtig god aften i forsamlingshuset. Til at styre debatten har vi Trine Krebs, som i flere år har været involveret i at få nuanceret oksekødsdebatten i Danmark.

OBS Workshoppen varer frem til 13:00

Rikke Lundsgård, landbrugspolitisk seniorrådgiver, Danmarks Naturfredningsforening  
Agnes Qvortrup, seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer
Torsten Wetche, mælkeproducent, Hvanstrup
Facilitator: Trine Krebs, grøn chef, Food Organisation of Denmark 

WORKSHOP

Kræver tilkøb af frokost,
som laves af kok Rune Lund Sørensen fra restaurant Hærværk

52. De bløde værdier i et generationsskifte

Et generationsskifte er naturligvis økonomi, handler, virksomhedsformer, jura, finansiering og meget mere. Men før noget af det overhovedet er interessant, så handler det om mennesker. Det handler om køber og sælger som mennesker, og om hvordan man kan nå hinanden. Få skabt et fælles afsæt og et fælles mål som gør, at man får virkeligheden til at harmonere mellem nuværende ejer og kommende ejer. Skal alt dette landes og lykkes godt, så er det vigtigt, at man håndterer alle de bløde værdier for begge generationer. Hør, hvordan det blev grebet an på en gård nær Aars og få gode råd til processen.   

Søren Weinkouff Henningsen, mælkeproducent, Lyngsø Agro  
Poul Henningsen, tidligere mælkeproducent, Lyngsø Agro  
Vibeke Fladkjær Nielsen, kvægrådgiver, KvægXperten 

53. Find de køer, der spreder digital dermatitis

Nogle køer har ofte digital dermatitis, andre har det aldrig. Nogle tilfælde er nemme at behandle, andre næsten umulige. Nogle tilfælde smitter meget til andre køer, andre smitter mindre. Hør, hvordan du sætter fokus på de køer, der står for smittespredningen til raske køer – og hør hvordan NN fik kontrol med digital dermatitis i sin besætning.   

Nynne Capion
Lektor, Københavns Universitet  
Jens Christian Sørensen
Mælkeproducent, Bilsebjerggaard, Slagelse   

54. Gode resultater med 500 køer på græs  

Afgræsning giver et billigt foder og mulighed for at levere mælk med to dyrevelfærdshjerter. Det er dog ikke uproblematisk at afgræsse større besætninger og samtidigt opretholde en topydelse. Det lykkedes hos Clausen Agro. Hør, hvordan de har overvundet udfordringerne i besætningen med over 500 køer.  

Lars Andersen
Driftsleder, Clausen Agro  
Båhne Jensen
Driftsleder, Clausen Agro  
Hans Lund
Kvægrådgiver, ØkologiRådgivning Danmark 

55. Phase feeding of dry cows

Dry cow feeding has major impact on metabolism of the fresh cow. There are several different possible nutritional strategies for dry cows and it is important to choose the right strategi for the herd, and to understand how to manage the chosen strategy. The presentation will describe different feeding strategies, the importance to cow health and milk production, as well as the practical implementation of dry cow feeding strategies 

Niels Bastian Kristensen
Associate Professor, Aarhus University