Se nærmere på de 67 indlæg på årets kvægkongres.
Verden er omskiftelig. Sektoren har haft nogle gode økonomiske år, men er også påvirket af udefrakommende faktorer så som krigen i Ukraine. Så hvordan vurderes den finansielle situation i mælkeproduktionen? Er der nye krav til nulpunktspriser og finansiering – også i forhold til ESG-rapportering? Og hvad med 2034 problematikken? Få Nordeas syn på sagen.
Get inspired and hear how Siemers Holsteins works with leadership, feeding, sustainability, and other management aspects on their farm in Wisconsin. It begins with intensive care of the calves, selecting the best heifers to achieve a production of 17,300 kg of milk with 1,200 kg of fat+protein value per cow per year.
Internationale forsøg har sat fokus på, hvordan afgræsning påvirker køernes metanudledning. Men hvordan ser det ud under danske forhold? Få resultaterne fra de første danske undersøgelser og perspektiverne for fremtiden.
Bluetongue i Holland og kvægtuberkulose i Norge er to eksempler på udbrud af alvorlige smitsomme kvægsygdomme. Kan det ske hos os? Hør, hvordan det veterinære beredskab fungerer – hvordan vi overvåger landet for nyudbrud og sørger for at bekæmpe en indtrængen kvægsygdom. Hør også, hvordan du selv bidrager til at undgå, at en alvorlig smitsom sygdom rammer os.
Hvordan får vi nedbragt vores klimaaftryk, hvis vi ikke kun skal tale om foderadditiver? Hør om virkemidler og teknologier indenfor miljø og klima, som kan blive en del af det daglige arbejde i stald og lager. Hvad kan vi gøre allerede i morgen, og hvilke løsninger findes på længere sigt?
Tilstrækkelig forsyning med god råmælk kan have livslang effekt på kalves sundhed og produktivitet. Det er dog en udfordring, at der ikke altid er nok råmælk af høj kvalitet til at sikre en god passiv immunisering af alle nyfødte kalve. Her kan du høre, hvordan godt management kan forbedre både mængden og kvaliteten af råmælk, og hvordan ultrafiltrering kan bidrage hertil i fremtiden.
I Norge har GPS-halsbånd og virtuelle hegn gjort afgræsning markant nemmere, fordi det ikke kræver, at der fysisk skal opsættes elektrisk hegn. Projekt Virtuelt Hegn Fanø har fået en særlig tilladelse til at teste udstyret under danske forhold, og en gruppe køer på Fanø har medvirket i testen. Vi præsenterer resultater og erfaringer samt mulige perspektiver.