Kongresprogram

Se nærmere på de 67 indlæg på årets kvægkongres. 

22. The future of agriculture in Holland and the EU

In this session, you will gain insight into the future scenarios for agriculture in both Holland and the rest of the EU – and an understanding of the crucial role that the financial sector can play in the agricultural transition process. Alex Datema is an experienced dairy farmer and the Director of Food & Agri at Rabobank in Holland. Get ready for an in-depth session with a key player in the transformation of agriculture. 

Alex Datema
Director of Food & Agri, Rabobank
 

23. Dyrevelfærdsmærket – nu og fremover

Det statslige dyrevelfærdsmærke på mejeriprodukter og på okse- og kalvekød er en succes. Der er stor tilslutning blandt kvæglandmænd og god afsætning af produkter under mærket. Men der er også behov for, at mærket udvikler sig. Få en status på, hvordan det går med dyrevelfærdsmærket og indblik i nyt indhold, som er på vej – og hør, hvordan fremtiden ser ud for afsætning.   

Christina Nygaard
Specialkonsulent, Fødevarestyrelsen
 
Keld Herstad
Koncept- og fagspecialist, Arla Foods
 
Henning Sønnichsen
Director Sales DK, Danish Crown
 

24. Hvad er op og ned på effekten af metan? 

Metan fra drøvtyggere er en medvirkende faktor til klimaforandringerne. Metans levetid i atmosfæren gør dog, at påvirkningen sker på en anden måde end fx CO2. En klimaekspert forklarer om de grundlæggende principper og sammenhænge i metans klimapåvirkning.  

Peter L. Langen
Professor og centerleder, Aarhus Universitet

HOLSTEIN
25. World's highest-yielding Holstein herd

Siemers Holstein manages a herd of 4,200 cows, making it the highest-yielding herd globally, with an average milk production of over 17,000 kg per cow. Their focus is on maintaining excellent health, and the farm also produces genetics for various cattle breeding associations in the USA. Expect an exciting presentation where Jordan Siemers gives you insights into the daily operations at Siemers Holstein and shares his perspective as a user on the future of the cattle breeding industry. 

Jordan Siemers
General Manager
, Siemers Holsteins, USA
 

RDM
26. Hvor er den røde race på vej hen?

Torben Due driver Østerviggaard ApS med knap 550 årskøer. I indlægget vil Torben dele sin betragtning om den røde race, uddybe sin tilgang til avlsarbejdet, give et indblik i hverdagen med de røde køer og drøfte fremtidige perspektiver.

Torben Due Mikkelsen
Mælkeproducent, Østerviggaard ApS

JERSEY
27. Optimal produktion og velfærd i hele koens liv

Højtydende køer er et mål for mange mælkeproducenter. Kritiske røster mener, at køer der har en høj produktion, har et dårligt ko-liv, men hvad er op og ned i den debat? For at nuancere debatten, har vi inviteret tre eksperter til at belyse emnet. Glæd dig til et spændende indlæg hvor den optimale balance mellem produktion og velfærd indgående belyses og nuanceres.

Anders Peder Bang, mælkeproducent, Husby 
Julie Clasen, konsulent, SimHerd 
Peter Raundal, teamleder, SEGES Innovation   

28. Udfordringer og muligheder i slagtekalveproduktionen

Der er store forskelle på antibiotikaforbruget i danske slagtekalvebesætninger. Kom og hør resultaterne fra en ny undersøgelse, som belyser årsagerne til de store forskelle.

Indsættelse af sunde og robuste kalve kræver et godt samarbejde med din leverandør. Hør hvordan en slagtekalveproducent og en mælkeproducent griber samarbejdet an, så det også giver en gevinst i kvieopdrættet.

Jeanette Kristensen
Videnskabelig assistent, Københavns Universitet
Søren Plauborg Pedersen
Mælkeproducent, Røjklitgård
 
Rasmus Alstrup
Slagtekalveproducent, Bangsbo Slagtekalve
 

29. Årsmøde i Dansk Kødkvæg

Beretning fra Dansk Kødkvægs bestyrelse omkring de nye tendenser, det politiske arbejde samt orientering om fremtidens aktiviteter. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til hele bestyrelsen. Efter beretning og debat vil Dansk Kødkvæg afsløre, hvem der er kåret som årets ildsjæl, og som dermed modtager Topdanmark-prisen på 5.000 kr. 

Per Lynge Laursen
Bestyrelsesformand, Dansk Kødkvæg