Kongresprogram

Se nærmere på de 67 indlæg på årets kvægkongres. 

8. Den politiske situation

Med Søs Marie Serups mangeårige erfaring med politik giver hun sit syn på den aktuelle politiske situation i Danmark. Som tidligere rådgiver for både Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen kommer hun omkring personer, temaer, styrkeforhold, strategier og et bud på fremtiden. Det hele er krydret med anekdoter og eksempler. 

Søs Marie Serup
Politisk kommentator

9. Tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere til malkearbejdet 

Malkning er den største arbejdsbyrde på de fleste bedrifter. Vi tager fat i hvilke data, værktøjer og virkemidler, der er vigtige for at sikre en god oplæring og fastholdelse af dit malkepersonale, og som samtidigt sikrer en høj mælkekvalitet.  

Simone Marschall
Driftleder, Nørupgaard 
Michael Lyrhøj Mortensen
Kvalitetsrådgiver, SEGES Innovation

10. Hvordan dine klimatiltag giver mælken merværdi

Klimaforbedringer skal gerne medføre en højere mælkepris til landmanden. Science-based targets giver virksomheder en klart defineret vej til at reducere emissioner i overensstemmelse med Paris-aftalens mål.  Hør, hvad Science-based targets går ud på, og hvordan Arla Foods arbejder med det i relation til klimaforbedringer og hvad det betyder for dig som landmand.  

Jan Dalsgaard Johannesen
Senior Sustainability Advisor, Arla Foods
 
Peter Langborg Wejse
Afdelingsleder, SEGES Innovation
 

11. Antibiotikaresistens hos danske malkekøer - hvad kan landmænd gøre?

Ny dansk forskning viser, at forekomsten af resistens blandt danske malkekøer er meget højere end tidligere antaget. I indlægget får du præsenteret den nyeste viden og lovgivning. Vi kommer med konkrete eksempler på nye måder at arbejde med yversundhed i besætningen. Hvad kan man fx gøre, hvis man har køer, der ikke bliver raske efter en yverbehandling – og kan det skyldes antibiotikaresistens? 

Lærke Boye Astrup
Chefforsker, SEGES Innovation
 

12. Gode resultater med malkeracekrydsninger kræver korrekt pasning  

Succes med malkekvægskrydsning kræver den rigtige fodring og management. Kom og hør en produktionsrådgivers bud på områder, du skal være opmærksom på omkring pasning af malkekvægskrydsninger. Det krydres med resultater af 1. og 2. laktations køer fra DairyCross forsøget på Danmarks Kvægforskningscenter.

Masja Reinhard
Kvægrådgiver, KvægXperten 
Morten Kargo
Seniorforsker, Aarhus Universitet

13. Banebrydende avlsindekser styrker avlsfremgangen for slagtekalve  

X-indekset har haft stor betydning for at udvælge de bedste kødkvægstyre. Nu kan vi introducere nye avlsværdital, der bygger på den mest moderne genomiske teknologi og registrering af nye egenskaber, der både gavner produktionsøkonomi og klima. Hør, hvordan de nye avlsredskaber skal bruges i en ambitiøs avlsplan hos VikingGenetics.   

Anders Fogh
Afdelingsleder, SEGES Innovation
 
Reni Hvam Nielsen
Produktchef,
VikingGenetics
 

14. Brug fedtsyreindholdet i mælken aktivt i din foderstyring 

Indholdet af de novo fedtsyrer i koens mælk giver mange oplysninger om omsætningen i koens vom og koens generelle sundhedsstatus. Vi giver et indblik i, hvordan du kan bruge ydelseskontrollens data for de novo fedtsyrer til at optimere både fodringen og indholdet af værdistof i mælken.  

Mads Nielsen 
Kvægrådgiver, SAGRO 
Betina Amdisen Røjen 
Fagchef kvæg, LandboNord